İzmir 1 Şubesi

MEMUR-SEN İZMİR TERÖRE KARŞI TEK SES TEK YÜREK

-MEMUR-SEN İZMİR TERÖRE KARŞI TEK SES TEK YÜREK

 

Memur-Sen İzmir, son dönemde Hakkari ve Iğdır'daki hain PKK saldırılarıyla artan terör olaylarını Konak Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylem ve yapılan basın açıklamasıyla kınadı. Memur-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan eylemlerde terör saldırıları kınandı, kamuoyuna sağduyu çağrısı yapıldı.

 

Memur-Sen İzmir Temsilciliği, son dönemde Hakkari ve Iğdır'daki hain saldırılarla artan terör olaylarını lanetlemek için eylem yaptı. Konak Meydanı Hisar Camii önünde bir araya gelen Memur-Sen İzmir temsilcileri, konfederasyona bağlı sendika yetkilileri, teşkilat temsilcileri ve üyelerin katıldığı eylemde sık sık "Teröre karşı omuz omuza", "Kahrolsun PKK", "Kardeşliğe uzanan eller kırılsın", "Askere, polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, terörü lanetleyerek, birlik mesajları verdi, sağduyu çağrısı yaptı. Terörün, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu belirten Bina, “Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise  insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir” dedi.

HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Büyük Memur-Sen Ailesi olarak, başta Dağlıca olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” diyen Bina, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise  insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir” şeklinde konuştu.

 

Bina sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C’den gelsin; terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

 

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE YOLCULUĞU ENGELLENEMEZ

Konuşmasında terörün hain amacına ulaşamayacağını vurgulayan Bina, “7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanan terör örgütleri, masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz 2015 Günü Suruç’ta 32 gencimizin karanlık eller tarafından  haince öldürülmesinin ardından PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arda yaptığı   saldırılarla Türkiye yeniden terör sarmalının içine çekilmiştir. Analar ağlamasın, ocaklar sönmesin ve kardeşlik hukuku gelişsin mottosuyla başlatılan milli, kardeşlik sürecinde yeni katliamlar yapmak, kan ve gözyaşı siyasetini devam ettirmek için planlar yapan PKK terör örgütü, haince saldırılarıyla  milletimizin birliğine ve dirliğine tuzak kurmuş, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkmıştır. İçerden ve dışarıdan beslenen terör örgütlerinin adları, haince planları ve amaçları ne olursa olsun, 78 milyonun hep birlikte geleceğe yürüyüşünü, Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa yolculuğunu engelleyemeyecekler, gelecek umutlarımızı söndüremeyeceklerdir” dedi.

 

DEZENFORMASYON YAPAN MEDYAYA TEPKİ

Bazı medya kuruluşlarının tutumunu eleştiren Bina, “Küresel bir saldırı altındayız. Küresel saldırıya yaptıkları haberler ile destek verenler var. Bir taraftan küresel şer şebekelerinin kanlı senaryolarında kanlı kalemleriyle figüranlık yapıyorlar bir taraftan da terör örgütlerinin vahşi katliamlarını perdelemeye çalışıyorlar. Onları da kınıyorum. Aynı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi baronlarına hizmet ediyorlar, toplum mühendisliği yaparak milletin tüm değerlerine savaş açıyorlar. Algı operasyonlarıyla, karakter suikastı gerçekleştirip; iftira, yalan ve fitne ile gerçeklerin önüne set kurmaya kalkıyorlar. Ama millet iradesine sahip çıkarak hain planları bozacak, Yeni Türkiye’nin inşasına omuz verecektir” şeklinde konuştu.

 

ORTAK HAREKET ORTAK MÜCADELE

Bina konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Gün, büyük Türkiye’nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukunu bitirmek için saldırılar yapan terör örgütlerine, terör örgütlerine silah dahil lojistik destek veren yabancı güçlere, eli kanlı terör örgütlerinin reklamını yapan medya ve sivil toplum kuruluşlarına karşı birlik olma, ortak hareket etme ve kararlı mücadele verme günüdür. Gün, “Bir insanın ölümü bütün insanlığın ölümüdür” anlayışına sahip olanların,  teröre karşı topyekun el ele, omuz omuza olma günüdür. Gün, şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve tüm terör mağdurlarını yalnız bırakmama günüdür.  Gün, dünyada ve bölgemizde itibarı yükselen, bu yolda emin adımlarla ilerleyen güçlü ve lider Türkiye’ye destek verme günüdür.”

 

AYRIŞMA DEĞİL BÜTÜNLEŞME VAKTİ

“Terörü hep birlikte yenebiliriz. El ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz” diyen Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina, “Bunun için özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken, eşit vatandaşlık zemininde demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz. Her türlü provokasyona ve engellemeye rağmen başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye’nin yedi bölgesinde yatırımlar artırılmalıdır. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Türkiye’nin yumuşak güç unsurlarından bölgesel barışın ve dünya barışının oluşturulmasında etkin bir şekilde yararlanılmalıdır. Eğitim sistemimiz  değerler odaklı olarak yeniden yapılandırılmalı, gençlerimiz milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmalıdır. Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dil yerine birleştirici ve bütünleştirici dile önem verilmelidir. Her kurum ve kuruluş sorunun değil çözümün parçası olmayı hedef olarak belirlemelidir. Teröre karşı ortak söylem ve eylem birlikteliği sağlanmalıdır. Çünkü suçlamalar anaların gözyaşını dindirmiyor. Yüreklere düşen ateşi söndürmüyor. Şehit tabutlarının gelişini engellemiyor. Şunu iyi bilelim ki yaralarımızı ayrışarak değil bütünleşerek sarabiliriz. Acılarımızı kavga ederek değil, kardeşlik içinde kalarak paylaşabiliriz” şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTLERE RAHMET TERÖRE LANET!

Acının ülkesinin, dili, dini ve ırkının olmadığını belirten Bina, “Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Her gün gelen şehit haberleri ile ocaklara düşen ateş bütün yürekleri dağlamakta ve bıçak kemiğe dayanmaktadır. Biz,  Büyük Memur-Sen Ailesi olarak, bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz. Vatanını, milletini hain saldırılara karşı korumak için can verenleri rahmetle anıyoruz. Milletimizin birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri lanetliyoruz” dedi.