İzmir 1 Şubesi

Yeni yılın ilk İl Divan Toplantısını yaptık

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube olarak yeni yılın ilk İl Divan Toplantısını Gaziemir Çağdaş Eğitim Kolejinde yaptık.

Toplantımızın başında indirim protokolü imzaladığımız firmalardan Çağdaş Eğitim Koleji ve Vodafone yetkilileri tanıtım sunumlarını gerçekleştirerek temsilcilerimize bilgi aktardılar.

Ardından Başkanımız Ali Musa Bina, İl Divan Toplantımızı başlatarak, indirim protokollerimiz, yeni hizmet binamızın durumu, ilçelerimizdeki gelişmeler ve çalışmalarımız konularında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

Şube Başkan Vekilimiz Ali Kaya, EBS Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM) tarafından hazırlanan “Eğitime Bakış 2017: İzleme ve Değerlendirme Raporu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, ilçelerdeki güncel üye sayılarımızla ilgili bilgiler verdi. Teşkilatlanmadan Sorumlu Şube Başkan Yardımcımız İsmail Çam ise, teşkilatlarımızın mevcut durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcımız Özgür Kaplan, Resmî Gazete’de yayımlanan MEB Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile anılan yönetmeliğin bazı maddelerinde yapılan değişikliklerin ne anlama geldiğini açıklayıcı bilgiler verdi. Kaplan ayrıca, rehber öğretmenlerin nöbet hizmetleri, okul müdürlerinin toplu sözleşme kazanımı olan ders ücretlerindeki artış, taşeronların kadroya geçirilmesi, norm fazlası ve özür durumu atamalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Şube Başkan Yardımcımız Lütfü Ülver, yeni "ebs" uzantılı şube web sitemiz olan http://izmir1.ebs.org.tr ve sosyal medya hesaplarımıza yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantımızda ayrıca İZYAD (İnsani Yardım Derneği İzmir Şubesi) ile yürüttüğümüz "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projemize yönelik Proje Koordinatörü Halit Dindar tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

facebook.com/ebsizmir1
twitter.com/ebsizmir1
instagram.com/ebsizmir1
http://izmir1.ebs.org.tr/