İzmir 1 Şubesi

Şuba ayı İl Divan Toplantımızı yaptık

Şubat ayı İl Divan Toplantımızı Bornova Temsilciliğimizin ev sahipliğinde Birikim Koleji'nde yaptık.

Başkanımız Ali Musa Bina, İl Divan Toplantımızı başlatarak, yaklaşan Mutabakat sürecine ilişkin ilçelerimizin üye hedefleri, yeni hizmet binamızın durumu, ilçelerimizdeki eğitim hizmet kolunda yaşanan sıkıntılarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Başkanımız, "15 Mayıs mutabakat sürecine kısa bir süre kaldı. Hep beraber yıl boyunca alandaki sorunları detaylı bir şekilde tarıyor, sorunlara çözüm bulmak için çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Yetkili sendika olarak alandaki sorunları yakından takip etmek zaten görevimiz. Bu görev bilinciyle alanı dolaşıyor, eğitim camiasının sorunlarını dinliyoruz. Genel Merkezimizin İzmir için belirlediği üye sayısına ulaşmak için ilçe hedeflerimizi gerçekleştirip 15 Mayıs'a kadar sendikal manada üzerimize düşeni yapacağız. Bu konuda tüm temsilcilerime güveniyorum. Geçen yıl başlattığımız Teşkilat Eğitim Programlarımızı bu yıl da sürdürüyoruz. Bu yıl yeniden Karabağlar ilçemizle bu eğitimleri başlattık. Diğer teşkilat eğitimi yapılmamış ilçelerimizde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerinde bulundu.

Konuşmasında Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'na da değinen Başkanımız, "Türkiye olarak ümmetin umudu olarak Afrin'de emperyal terör şebekelerine Osmanlı tokadını tattırmak için Mehmetçiğimizle canla başla mücadele veriyoruz. Memur-Sen olarak da operasyona desteğimizi her platformda dile getirdik. Operasyonun sonunda bölge halkı olan Türkmenler, Araplar ve Kürtlere güvenli bir alan bırakarak bölgeyi şer odaklarından temizlemiş olacağız. Böyle bir zamanda tüm dinamiklerimizle devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkanımız ayrıca, Nisan ayıyla birlikte kan bağışı ve fidan dikimi programlarımızın da başlatılacağının bilgisini verdi. Buna göre, Kızılay ile ortak yürüttüğümüz Kan Bağışı Kampanyamız 2-13 Nisan arasında; fidan dikim etkinliğimiz de yine Nisan ayı sonuna doğru yapılmış olacak.

Şube Başkan Yardımcımız Lütfü Ülver, yeni sendika binamızın bir bölümünün eğitim çalışanlarına yönelik çeşitli kurs ve seminerler için ayrılacağını, burada yürütelecek kurslarda katılımcılara sertifika da verileceğini ifade etti. Ülver, "Bu projemiz için çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanı sıra, Genç-Memur-Sen Temsilciliğimizle yürüttüğümüz 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projemize de desteğimiz sürüyor. Gençlerimize kitap okuma alışkanlığı edindirmemiz çok önemli bir husus. Bu kapsamda projenin kapsayacağı lise düzeyinde öğrencilerimize bu alışkanlığı aşılamak, sonrasında okuduğunu anlaması için kompozisyon yarışmamızla projeyi perçinlemek istiyoruz. Projeye katılımlarda sayıyı ne kadar artırırsak o kadar iyi olur. Dolayısıyla okullarımızda bu projemizi duyurabilir, öğrencilerin katılımını sağlayabiliriz" diye konuştu. 
Ülver ayrıca, yeni "ebs" uzantılı şube web sitemiz olan http://izmir1.ebs.org.trve sosyal medya hesaplarımıza yönelik de bilgilendirmelerde bulundu.

Hukuk ve Mevzuattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcımız Özgür Kaplan, 2018 yılı MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, "Bu yıl yönetmelikte bir revizyon bekliyorduk. Sendika olarak bazı çekincelerimiz vardı. Fakat geçen hafta sürpriz bir takvim yayınlandı ve bir değişiklik olmadığını gördük" dedi. Kaplan ayrıca, sendikamızın sınava hazırlık kitabı da bastırdığı 2018 yılı MEB Şube Müdürlüğü Sınavına yönelik bilgilendirmelerde bulundu. İzmir'den 1 Nisan'da yapılacak olan sınava yoğun bir başvuru olduğunu söyleyen Kaplan, İzmir olarak sınavdan iyi bir netice ile sonuç almak istediklerini vurguladı, şubemizin hazırlık kurslarının devam ettiğini kaydetti.

facebook.com/ebsizmir1
twitter.com/ebsizmir1
instagram.com/ebsizmir1
http://izmir1.ebs.org.tr/