İzmir 1 Şubesi

Bornova'da bin kişiyle iftar yaptık

Eğitim-Bir-Sen Bornova Temsilciliğimiz tarafından organize edilen iftar yemeği programına katıldık.

Doğal Yaşam Kolejinde yoğun katılımlı yapılan iftar programına Şube Başkanımız Ali Kaya, Şube Başkan Yardımcımız Hasan Vermez, Bornova Temsilcimiz Oktay Taşdemir ve yönetimi, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Kaplan, MİSİAD Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Efe Öncel, MİSİAD İzmir İl Başkanı Mustafa Üstün, AK Parti Bornova ilçe yönetimi, okul müdürleri, öğrenciler ve üyelerimiz katıldılar.

İftar programında teşkilata hitap eden Başkanımız Ali Kaya, benimsedikleri sendikacılık anlayışının, nerede bir mazlum varsa oraya ulaşmak olduğunu kaydederek, bu ilkeleri doğrultusunda kimsesizlerin kimsesi olma yolunda gayret gösterdiklerini belirtti.

 

Sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışacaklarını söyleyen Başkan Kaya, "Eğitim çalışanlarının sorunlarına gösterdiğimiz hassasiyet ve çalışmalarımızla, hizmet sendikacılığına anlayışımıza dün olduğu gibi bugün de devam ediyoruz. İşte bir talebimiz daha sonuçlandı. Millî Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yaptığımız 2019 Mayıs ayına ilişkin ek ders ücreti ödemelerinin bayramdan önce yapılmasına ilişkin talebimiz kabul edildi. Hayırlı olsun diyoruz. Sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz" diye konuştu.

 

Başkan Kaya, en çok üyemizin bulunduğu ve yetkiyi en yakın rakibine 2 katından daha fazla farkla güçlendiren Bornova temsilciliğimize, başta ilçe temsilcimiz Oktay Taşdemir, yönetim kurulu üyeleri, okul temsilcileri ve emeği geçen herkesi gayretli çalışmalarından dolayı tebrik etti.

 

EBS Bornova Temsilcimiz Oktay Taşdemir de konuşmasında, yetkiyi farkla sürdürmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Taşdemir, "Bu sene sendikal alanda yetkimizi en yakın rakibimizin 2 katından daha fazla üyeye sahip olarak perçinledik. 1.500'e yakın üye sayımız ile İzmir'in en fazla üyeye sahip ilçesiyiz. Aynı zamanda Memur-Sen üyelerimizle birlikte Bornova’da aile olarak yaklaşık 20 bin kişiyi temsil ediyoruz. Bu anlamda sorumluluğumuzun bilincindeyiz" ifadelerinde bulundu.