İzmir 1 Şubesi

Güçlü Kadın Güçlü Sendika

Güçlü Kadın Güçlü Sendika

Üyelerimize yönelik düzenlediğimiz Milli Eğitim Bakanlığı 2020 Yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına hazırlık kursumuzun son gününde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadın üyelerimize çiçek dağıtarak bu anlamlı günlerini kutladık.

Programda konuşan Şube Sekreterimiz Ali Bilgiç, “Kadınlarımızın iş hayatında daha uygun bir çalışma ortamına kavuşmaları için sendikal mücadele çok önemlidir. Haklılığımızdan kaynaklanan, örgütlülüğümüzle daha etkin olan gücümüz ve birikimimizle, nerede olursa olsun, kadınlara yapılan haksızlıkların karşısında olduk. Bu hassasiyetle 28 Şubat’ta ideolojik ayrımcılıkla ötelenen kadının kimlik ve kişiliğinden taviz vermeden yasakların zindanından çıkmasını sağladık. Terör şebekeleri tarafından çocukları kandırılıp dağa kaçırılan annelerin özlemlerine ortak olduk.

Örgütlülükten gelen gücümüz ve birikimimizle kadınların, eğitimcilerin çalışma hayatında karşılaştıkları zorlukları aşmak için yoğun çaba gösterdik, gösteriyoruz. Çalışan kadınların analık ve yarı zamanlı çalışma hakları, doğum ve süt izinlerinin iyileştirilmesi, kreş ve çocuk evi hizmetlerinin verilmesi gibi önemli kazanımlar elde etmesi hep hak ve emek mücadelesi sonrasında olmuştur.

Ev, aile ve çalışma düzeni arasında ilişkileri belli bir denge gözeterek Genel Merkezimizce hazırlanan kadın raporu başta ilgili bakanlığımız olmak üzere bütün kamuoyunun istifadesine sunuldu.

Millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da güçlendirmemiz gereken bir dönemde, bu Dünya Kadınlar Günü’nün kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının sorunlarının çözümü için yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

5 haftalık kurs sürecini de başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirten Şube Sekreterimiz, sınava girecek olan tüm üyelerimize başarı dileklerini iletti.