İzmir 1 Şubesi

"Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara Yetkide 5. Yıl"

“Yeni Ufuklardan Yeni Umutlara Yetkide 5. Yıl”

Şubemiz, yetkili sendika olarak girdiği 2020 yılı il mutabakatı sonucunda İzmir'de yetkisini sürdürdü.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde imzalanan mutabakat sonrası 11 bin 799 üye sayımızla ipi göğüsleyerek 2016 yılında elde ettiğimiz yetkiyi devam ettirdik. Mutabakat sonrası açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcimiz ve Şube Başkanı Ali Kaya, “Eğitim-Bir-Sen, alışagelmiş sendikacılıktan bambaşka bir tarzla, sorunun değil, çözümün parçası olan bir tutumu hayata geçirmiş; söylemleri, eylemleri, duyarlılığı, araştırmacılığı, çözüm önerileriyle tam manasıyla hizmet, kültür, çözüm odaklı sendikacılığın merkezi, eğitim çalışanlarının güçlü sesi, kazanımların adresi ve yine en fazla teveccüh gören sendika olmuş, eğitim çalışanlarının alandaki sözcüsü masadaki temsilcisi haline gelmiştir. Bu başarı kuşkusuz inancın, güvenin, azmin, doğruluğun yapıcı olmanın, disiplinli olmanın sonucu ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını öne alarak sorunlara çözüm arayan anlayışımızın, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunan bilimsel çalışmaları araştırma ve incelemeleri eksik etmeyen bir yaklaşımın karşılık bulmasıdır. Bu gayret ve çalışmalarımızla birlikte milletimizin değerlerini kendi değerimiz, amaçlarını kendi amacımız bilerek mücadele verdik ve 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılını da başımız dik bir şekilde tamamlıyoruz. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 “Eğitim çalışanlarımızla birlikte, Eğitim için çalışıyoruz”

Meseleleri yakından izlediklerini ve eğitim çalışanlarıyla birlikte çözüm önerisi sunduklarını belirten Başkanımız, “Eğitim çalışanlarımızın temsilinin, Türkiye gerçekliğini oluşturan tarihin, kültürel aidiyetlerimizin ve sahip olduğumuz entelektüel birikimin bize yüklediği sorumlulukla, felsefi sorunlarından fiziki şartlarının iyileştirilmesine kadar eğitimin bütün temel konularıyla yakından ilgilendik, ilgileniyoruz. Meseleleri yakından izleyip tespit ve teşhis etmekle yetinmeyip, çözüm önerilerimizi de eğitim çalışanlarımızla birlikte değerlendirip sunuyoruz. Bunların yanı sıra salgın dolayısıyla yaşanılan zorlu süreçte vefayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da vakte sığdırdık. Hiç kimse zorda kalmamalı diyerek üyelerimizle birlikte ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’nda yer alarak ‘Evde Kal’ çağrısına uyan binlerce vatandaşımızın ihtiyaçlarının karşılanması için gönüllü olarak özveriyle yardımlarına koştuk. Kültürel ve akademik sendikacılık kapsamında üyelerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla MEB 2020 Yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına hazırlık kursumuz ile hizmet sendikacılığına devam ettik ve Genel Merkezimizin düzenlediği hazırlık kitabı, EBS Akademi ve online eğitimle de kaynak sağladık. ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projemizle öğrencilerimizi, bir kitap ekseninde yazarlarımız ve onların engin düşünceleri ile buluşturarak, yazma kabiliyetlerinin gelişmesine büyük katkıda bulunduk. Gelecek senelerde de çözüm önerilerimize ve projelerimize eğitim çalışanlarımızla birlikte eğitim için çalışmaya devam edeceğiz. Nesilleri, bütün ülke sathında ilmin, bilginin, düşüncenin, erdemin, iyiliklerin, medeniyet değerlerinin aydınlığıyla buluşturmak nihai amacımızdır” açıklamalarında bulundu.

“Tüm Teşkilatın Başarısıdır”

Kaya, teşkilatın istikrarlı bir şekilde yol almasına ve yetkiyi korumadaki başarısı için katkı verenlere teşekkür ederek, “Bu başarı yalnızca bizim değil, bize inanan eğitim çalışanlarımızın da başarısıdır. Yeni ufuklara yol almamızda emeği geçen, zorluklar karşısında inanç ve azimle çalışan Şube Yönetim Kurulu üyelerimize, İlçe Yönetimlerimize, Kadınlar Komisyonumuza, Genç Memur-Sen’inimize, İşyeri Temsilcilerimize ve üyelerimize sonsuz teşekkür ediyor, İzmir’de elde ettiğimiz başarının ve sürdürdüğümüz yetkinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.