Şube Yönetim Kurulumuzun ve İlçe Temsilcilerimizin katılımlarıyla Şubat ayı il divan toplantımızı Balçova Termal Otel’de gerçekleṣtirdik.
Sendikal gündemin değerlendirildiği, eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Şube Başkanımız Ali Kaya, değerler, akademik ve kültürel hizmet sendikacılığı temelinde doğru yerde durduklarını, doğru hedefler istikametinde yürüdüklerini söyledi.
Sendikal mücadelenin uzun ve çileli bir maraton olduğunun altını çizen Kaya, “Hizmet ve değerlerimize endeksli olarak devam eden hak ve özgürlük yolculuğunda, sendikal mücadelede yüklendiğimiz misyonun farkındayız. Misyonumuzun büyüklüğünün bilincinde olarak hiçbir zaman küçük şeylere takılıp kalmadık. Geçmişten aldığımız güçle hep geleceğe hazırlık yaptık.Bu sendikal bakışımız ışığında eğitim çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, insan onuruna yaraşır ücrete kavuşmaları için çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız” dedi. Kaya, Ek Gösterge düzenlemesinde şefler,teknikerler başta olmak üzere birinci dereceye yükselen tüm memurlar için 3600 Ek Gösterge talebimizin kabul edilmesiyle, umut ediyorum ki bu düzenleme herkes için hayırlı bir adım olacaktır. Toplu sözleşme hakkını alan, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesini, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini sağlayan sendika olarak, bu konu ve alanlarla ilgili başarılarımızla yetinmedik, yetinmeyeceğiz. Çünkü bizim medeniyet davamız; daha özgür, daha adil, daha huzurlu, daha müreffeh bir dünya hayalimiz var” “Okul müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilçe müdürleri, müfettişler, araştırmacılar, uzmanlar derken herkesin beklediği, hatta uzun zamandır beklediği adımlar var” diyen Kaya, “Bunlar sadece ekonomik dengesizlikler değildir. Değer görme ve muhatap alınmayla ilgili hususlar da var. İlk adım, yönetici atama yönetmeliğiyle atılmalıdır. Çünkü mevcut yönetici atama yönetmeliği birçok açıdan sorunlu ve değiştirilmesi için çok geç kalınmış bir yönetmeliktir. Eğitim yönetiminde bugün, dönemin hassasiyetini kavramış, ekip ruhu ile hareket edecek ve yapılacak yenilikleri özümsemiş yöneticilere ihtiyaç vardır. Yeni yönetmelik; yeni dönemi anlamış yöneticiler seçmeli, liyakati öne çıkarmalıdır. Yönetmelikle yapılamayacak değişiklikler, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile düzenlenmelidir. Eğitim yöneticiliği, ikincil görev olmaktan çıkarılmalı; eğitim yöneticilerinin yetkileri, imkânları artırılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu. Toplantı karşılıklı müzakere ve değerlendirmelerle son buldu.