İzmir 1 Şubesi

MEB 2021 yılı yönetici seçme sınavına hazırlık kursumuzu tamamladık

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube olarak üyelerimizi 14 Mart'ta yapılması planlanan Milli Eğitim Bakanlığı 2021 Yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na düzenlediğimiz kursla hazırladık. Hazırlıklar için 12 Şubat'ta ortaya ve 7 Mart'ta sona eren kursumuzda üyelerimize Coğrafya, Tarih, Vatandaşlık, Eğitim 1, Eğitim 2 ve Eğitim 3 dersleri verildi.
Kurs açılış açılışında konuşan Şube Başkanımız Ali Kaya, kültürel ve akademik sendikacılık üyelerin mesleki gelişimin içinde bulunduklarını vurgulayarak, “Üyelerimize özlük-ekonomik yanı sıra sıra eğitim ve kariyerlerinde yükselme konusunda bize yayınlar ve kurslarla desteğimiz devam ediyor. Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na üyelerimizi hazırlamak için geçtiğimiz yolculukta yüz yüze yaptığımız kursumuz bu yıl Kovid-19 salgını Yediiklim Akademi ile anlaşmamız neticesinde çevrimiçi olarak gerçekleştirme kararı aldık. Gerçek örgütlenmenin, özlük hakları ile değerler sendikası mücadelesinin öğretilmesi mümkün olacağına inanuz. Kursumuzda görev alan tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyor.

 

Başarıların tesadüfi olmadığına dikkat çeken Şube Başkanımız, “Başarının ve kazanımların en büyük adresi gelecekte üyelerimize yönelik çalışmalar, emek ve alın teri bulunmaktadır. İzmir'de üyelerimizden aldığımız destekle örgütlülüğümüzü ve gücümüzü arttırıyoruz. Birileri sadece konuşadursun, biz Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, katma değer üretmeye ve üyelerimize kendi haliyle kazandırmaya devam edeceğiz ”açıklamalarında bulundu.
Son olarak gündeme özel olarak açıklamalarda bulunan Başkanımız, “Dünyayı imar, toplumu ihya, kültürü ıslah eden; şefkat ve fedakârlık ile eğitleri eğiten, alın teriyle yaz, dayanıştığımız kardeşimiz, ailemizin direği, gelişen temeli olan tüm gününü tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde şiddetin son bulmasını, çalışma hayatının daha adil ve iyileştirilmiş olmasını, tüm dünya kadınlarının sorunlarının çözümü adına yeni bir başlangıç ​​ve imkân olmasını temenni ediyorum ”ifadelerini kullandı.