İzmir 1 Şubesi

Genişletilmiş İl Divan Toplantımızı Genel Başkan Yardımcımız Atilla Olçum’un katılımıyla Balçova’da gerçekleştirdik

Kovid-19 salgın sürecinde eğitim-öğretim gündemi, 15 Mayıs Mutabakatları, İLKSAN seçimleri ve sendikal faaliyetlerin ele alındığı toplantımıza Şube Yönetim Kurulumuz, İlçe Temsilcilerimiz, Genç Memur-Sen İl Temsilcimiz, İl Kadınlar Komisyonu Başkanımız ve üyelerimiz katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Atilla Olçum, “Samimiyetinden, vefasından, inanmışlığından, adanmışlığından zerre miktarda şüphe duymadığım, Eğitim-Bir-Sen’imizin, bu şehrin, bu ülkenin, bu milletin en etkili ve yetkili sivil toplum kuruluşu olmasında emeğini ve yüreğini ortaya koyan, beni biz bizi bir yapacak olan medeniyet değerlerimizin yeniden ihyası için kaygısı, kavgası ve sevdası bir olan çok değerli dava arkadaşlarımız, şahsım ve Genel Merkezimiz adına hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Salgın süreci içerisinde alınan kararlar ile eğitim çalışanlarının belirsizlik içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirten Genel Başkan Yardımcımız, “Zor şartlarda sürdürülmeye çalışılan eğitim faaliyetlerinin verimliliğinin, niteliğinin artırılması ve uygulanabilir net kararlar alınması için bakanlığın eğitim paydaşlarıyla istişare içinde olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

İLKSAN seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak sandığın tamamlayıcı emeklilik sisteminin gereklerini yerine getiremediğini vurgulayan Atilla Olçum, “OYAK ve POLSAN benzeri örnekleri gibi tamamlayıcı mesleki emeklilik kurumu fonksiyonu gören İLKSAN, çok uzun süredir düşük ve verimsiz bir ekonomik performans sergilemektedir. 300 bine yaklaşan üye sayısı ve toplamda 1,9 milyarlık varlığıyla İLKSAN, birkaç basit bankacılık işlemi yapan küçük bir işletme gibi hizmet vermektedir. Sandığın gücünü üretimden alması, ülkemiz için iktisadi ve sosyal katma değer üretmesi ve emekli olan öğretmenlerimize hatırı sayılır miktarda emekli yardımı yapabilecek bir güce kavuşması gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 3600 ek gösterge sözünün artık yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ”Öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerini karşılayacak, görev, yetki, hak ve sorumluluklarını günümüz gerçeklerine göre belirleyecek, öğretmenin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar öğretmenlik mesleğini bütün olarak ele alacak, öğretmenin etkinliğini artıracak, itibarını yükseltecek nitelikte bir meslek kanunu geleceğimiz açısından ertelenmemelidir. 3600 ek gösterge konusunda da beklentiler karşılanmamış, somut adımlar atılmamıştır” dedi. Atilla Olçum aynı zamanda faiz, kur ve enflasyondan kaynaklı kamu görevlilerinin maaşlarında yaşanan erimenin giderilmesi gerektiğini de dile getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Ali Kaya, “Yaşam şartlarımızı ve çalışmalarımızı tüm yönleriyle derinden etkileyen Kovid-19 salgını devam ediyor. Ancak her durumda gösterdiğimiz kararlılık ve azim sonucu çalışmalarımızı gerek video konferans sistemi üzerinden gerekse de tedbirler kapsamında bir araya gelerek devam ettiriyoruz. Bu süreçte salgın hastalığa yenik düşen Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin’e, sendikamıza emek vermiş, katkı sağlamış üyelerimize ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bu beladan bir an önce kurtulma niyazında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Şube Başkanımız Ali Kaya, “Gücümüz örgütlülüğümüz sloganımızla sahalarda varlığımızı güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. İlçe Temsilcilerimiz, Yönetim Kurullarımız, İşyeri Temsilcilerimiz birçok anlamda bizi zorlayan bu süreçte sahada emek ve özverili çalışmalar ile başarılı sonuçlara imza atıyorlar. Eğitim çalışanlarımıza yönelik duyarlılığımız, söylemlerimiz, mesleki gelişimlerine katkılarımız bizleri alanın güçlü sesi ve masadaki temsilcisi haline getiriyor. Sahada yarattığımız bu etki bize dinamizm kazandırırken olumlu dönütlerini de almaya devam ediyoruz. İlimizde 15 Mayıs Mutabakatlarına, sahada yarattığımız etki ve üye kazanımlarımızdaki artış ile güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu süreçteki başarılı çalışmaları ve emeklerinden dolayı Şube Yönetim Kurulumuza, İlçe Temsilciliklerimize, İşyeri Temsilcilerimize ve katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.