İzmir 1 Şubesi

"Haziran ayı İl Divan Toplantımızı Balçova’da Gerçekleştirdik"

2021 Yılı İl-İlçe Üye Mutabakatları, İLKSAN seçimleri, salgın sürecinde eğitim-öğretim gündemi ve sendikal faaliyetlerin ele alındığı toplantımıza Şube Yönetim Kurulumuz, İlçe Temsilcilerimiz ve Genç Memur-Sen İl Temsilcimiz katıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında imzalanan Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Mutabakatlarında yetkimizi güçlendirdiğimize dikkat çeken Şube Başkanımız Ali Kaya, “İzmir’de üye sayımızı 11 bin 964’e çıkartarak güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Sayısal olarak kendimizle yarıştığımız ortamlarda mütevazı duruşumuzu bozmadan, medeniyet değerlerimizi önemseyerek, ülkemiz ve üyemiz için üreterek yolumuza devam edeceğiz. Mutabakatta attığımız bu imza duygunun, gönül ve ideal birlikteliğin tescilidir. Yetkide emeği olan sizlere, ilçe yönetimlerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu güvene layık olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ertelenen İLKSAN seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkanımız, “Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ertelenen İLKSAN seçimleri 19 Haziran’da yapılacaktır. Sandık çok uzun süredir düşük ve verimsiz bir ekonomik performans sergiliyor. Sandığın gücünü üretimden alması, ülkemiz için iktisadi ve sosyal katma değer üretmesi ve emekli olan öğretmenlerimize hatırı sayılır miktarda emekli yardımı yapabilecek güce kavuşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Sandığı da, öğretmenlerimizi de güçlendireceğiz” açıklamalarında bulundu.

140 bin öğretmen açığı olduğunu ve eğitimde başarı için ücretli öğretmenliğin kaldırılması gerektiğini belirten Ali Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacı konusunda gerekli adımları atmalıdır. Sayısı 80 bini aşan ücretli öğretmen gerçeği yeni öğretmen ataması ihtiyacını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılması kısa dönemde karlı bir uygulama gibi görünse de uzun vadede eğitimin çıktıları üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Eğitimin nitelikli, kaliteli ve güvenceli olması için ücretli öğretmenlik ivedilikle kaldırılmalıdır. Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan raporda, ülkemizde öğretmen başına düşen öğrenci oranlarını OECD ortalamalarına çekebilmesi için 140 bin öğretmen ataması daha yapılması gerektiği belirtilmiştir. Bu denli öğretmen ihtiyacı varken yapılan 20 bin atama yeterli değildir. Emek harcayan ve ek 40 bin atama talebinde bulunan öğretmenlerimizin haklı davalarında sonuna kadar yanlarındayız. Kimse bu talebi kulak ardı etmemeli, görmezden gelmemelidir” dedi.
Toplantımız, Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan ‘Pandemi Döneminde Öğrenme Kaybı – Tespit ve Öneriler’ adlı raporun sunulması ve 6. Dönem Toplu Sözleşme Taleplerimize yönelik istişareler sonrası tamamlandı.