İzmir 1 Şubesi

Karşıyaka'da işyeri temsilcilerimizle buluştuk

Karşıyaka iş yeri temsilcilerimiz ve yöneticilerimizle teşkilat buluşmamız, Başkanımız Ali Musa Bina, Başkan Vekilimiz Ali Kaya, Başkan Yardımcılarımız İsmail Çam, Lütfü Ülver, Yusuf Bilir, Ebru Yücel ve ilçe temsilcimiz Ali Bilgiç'in katılımıyla Karşıyaka Öğretmenevi'nde yapıldı.

Başkanımız Ali Musa Bina'nın programdaki konuşmasından bazı satır başları şu şekilde;

MEB'e performans tepkisi

"Performans değerlendirmesi, rotasyon, dört yılda bir yeterlik sınavı ve sözleşmeli öğretmenlik gibi, sorun çözmek yerine bizzat sorun kaynağı olacak konulara karşı çıkarak, katılımcılıktan uzak belgeye yönelik eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Yetkili sendika sıfatıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na, öğretmenlerin performans değerlendirmesi konusunda ‘Yan yana duranları karşı karşıya getirme’ şeklinde sağduyu çağrısında bulunmuştuk. Çağrımızda eğer sağduyu galip gelmezse bu hatalı performans değerlendirme yöntemi konusunda ‘eylemlilik dahil’ her türlü tepkiyi ortaya koyacağımızı ifade ederek, duruşumuzdaki kararlılığı ifade etmiştik. Bütün bunlara rağmen Bakanlığın Öğretmen Strateji Belgesi’ni ve içeriğindeki hatalı uygulamaları tartışmaya açmak yerine uygulamaya koymaya çalışması, isabetsiz politika tercihlerinin sonuçlarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Uyarı ve önerilerimiz dikkate alınmaksızın adım atılmasına, pilot uygulama adı altında bir oldubittiye müsaade etmeyeceğiz. Öğretmenin performansı motivasyon tüketecek politikalarla değil, motivasyon üretecek uygulamalarla artırılır. Mesleğin itibarını artıracak, başarılı olanlara yeni haklar doğuracak şekilde bir kariyer planlaması herkesin ortak beklentisidir."

Karşıyaka'da yetkiye uzanacağız

"Yetkili sendika olarak alandaki sorunları yakından takip etmek zaten görevimiz. Bu görev bilinciyle alanı dolaşıyor, eğitim camiasının sorunlarını dinliyoruz. Sendikal anlamda Karşıyaka'mız her dönem başarılı olmuş ve bugünlere gelmiştir. Ben Karşıyaka'nın başarı istikrarını sürdürerek, birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki mutabakatta burada da yetkiyi eline alacağına inanıyorum."

Harekata desteğimiz tam

Konuşmasında Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'na da değinen Başkanımız, "Memur-Sen olarak operasyona desteğimizi her platformda dile getirdik. Operasyonun sonunda bölge halkı olan Türkmenler, Araplar ve Kürtlere güvenli bir alan bırakarak bölgeyi şer odaklarından temizlemiş olacağız. Şu anda operasyon gayet başarılı ilerliyor. Böyle bir zamanda tüm dinamiklerimizle devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.