İzmir 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Teşkilat Programımızı Gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Teşkilat Programımızı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali YALÇIN, İzmir Büyükşehir AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Hamza DAĞ İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Ömer Yahşi, Şube Yönetim kurulumuz, İlçe Yönetimlerimiz ve Üyelerimizin katılımıyla tamamladık.
 Şube Başkanımız Ali Kaya ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Ömer Yahşi'nin selamlama konuşmalarıyla başlayan programımız,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sayın Hamza Dağ’ın teşkilat buluşmamızda eğitim alanında gerçekleştirmeyi planladığı projelerden detaylı bir şekilde bahsederek, İzmir'in eğitim kalitesini artırmak için neler yapabileceklerini anlattı.

Sayın Dağ, ''Şimdi inşallah yeni bir sürece yeni bir döneme giriyoruz, eşsiz İzmir'imize layık olduğu gibi eşsiz bir hüviyet kazandırmak istiyoruz çocuklarımıza, gençlerimize, nesillerimize daha iyi daha yaşanabilir bir şehir buluşturmak istiyoruz. Tarih boyunca ev sahipliği yapmış bu güzel şehire nice eserler, hizmetler kazandırmak istiyoruz. Eğitim ve Öğretim camiamızın desteğini almak teveccühünü hissetmek bizim için eşsiz değerlidir diyen Sayın Dağ, her alanda olduğu gibi eğitimde de vizyonel ve güçlü projeler hazırladık. Anne ve Babaların gönül rahatlığıyla çocuklarını  bırakabileceği 100 adet kreş inşa edeceğiz, çocuklarımızın kültür, sanat ve bilim başta olmak üzere çağın ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde çocuk gelişim atolyeleri oluşturacağız, Çocuk Üniversiteleri kurarak çocuklarımızın yeteneklerini keşfederek ailelerimize Rehberlik hizmeti sunacağız, Çocuk yaşam projemizde çocuklar toprağa dokunacak bitkilerin nasıl büyüdüğünü gözleriyle görecek köy yaşamını öğrenecek doğanın döngüsünü ilk elden deneyimleyecek'' diyerek sözlerini sonlandırdı.
 Sayın Dağ'ın önerileri ve vizyonu, üyelerimiz tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.


Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın teşkilatımıza hitabıyla devam eden program,
Hak aramanın, dayanışmanın, kardeşlik ikliminde temel hak ve özgürlükler için, emek ve alınteri için birleşmenin adresi sendikamızın İzmir’de gücünü daha da büyütmek için atılımımız sürüyor. İki dönem için üye hedefini gerçekleştiren İzmir 1 nolu Şube Başkanımız Ali Kaya'ya teşekkürlerini ileten Genel Başkanımız Ali Yalçın, kendini yetiştirmiş insanlar tarafından yürütülen bir hareketin başarısız olmasının mümkün olmadığını ifade ederek, “İnsan olmanın bizi başlı başına sorumlu kıldığı bir yeryüzü yolculuğunda, inanmış örgütlü fertler olarak misyonumuz, inandığımız hakikatler bize sayısız sorumluluklar yüklemektedir. Pek çok alanda stratejik kararlar almak, gelişmeleri doğru okumak, doğru tavırlar geliştirmek için gerçekleştirdiğimiz bu tür toplantılar son derece önem kazanmaktadır. Bu yüzden sorunlarımızın ortaya konmasında ve irdelenmesinde, fikir zenginliği sağlamada ve sinerji geliştirmede, güçlü teşhis, karar ve eylem planları ortaya koymada, örgütsel uygulamaların etkinlik ve verimliliğinin çoğaltılmasında birikiminiz ve hazırlıklarınız hayati bir önem taşımaktadır. Her birimiz taşıdığımız bu değerleri, edindiğimiz bilgiyi, birikimi paylaşmak için buradayız” dedi.


Daha nitelikli ve verimli bir eğitim için çalışmalar yapmanın, eğitim çalışanları adına yeni kazanımlar üretmenin çabasında olduklarını söyleyen Yalçın, “Devam eden sorunların çözümüne dair çalışmalarımız, girişimlerimiz ve mücadelemiz sürmektedir, Akif İnan’dan devraldığımız misyon ve vizyonla yol alıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak enerjimizi, gücümüzü, zamanımızı, mekânlarımızı üyelerimizin, eğitim çalışanlarının hakkını, hukukunu korumak, sorunlarına çözüm bulmak için kullanıyoruz. Eğitim-Bir-Sen’liler olarak milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz. Biz, millet iradesinin sendikacılıktaki adı, hak arama mücadelesinin adresiyiz” şeklinde konuştu. 
Programımız toplu hatıra fotoğrafının alınmasıyla sona erdi.