İzmir 1 Şubesi

FİLİSTİN İÇİN İZMİR’DE TEK SES, TEK YÜREK OLDUK

İnsanlığı savunmak, mazlumun yanında saf tuttuğumuzu göstermek, Siyonist İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde tecrit altında tuttuğu Gazze'de yürüttüğü soykırım vahşetine dur demek için, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için binlerce vatandaşın katılımıyla İzmir'de buluştuk.

"İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” tarafından düzenlenen destek buluşmasında konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Konak meydanındaki binlerce Kudüs sevdalısına hitap etti. Sayın Yalçın; Konuşmasında "Güçlünün değil haklının yanında saf tutan İzmirlilere Gazze'de ölen insanlığı ayağa kaldırmak üzere bu meydanda toplananlara selam olsun çocukları görüyorum, anneleri görüyorum, yaşlarımızı görüyorum, ön tarafta hafızlarımızı görüyorum, bu akşam bütün İzmir'in hassasiyetini Konak meydanında görüyorum değerli dostlar. Gazze dostları Filistin dostları dirilişin yanında olan haysiyetli insanlar, 125 yıl önce siyonist zirvede haksız bir ülke kurmak için ülkesi olmayan bir halkı Filistin topraklarına yerleştireceğiz dediler. Siyonizm’in aşığı emperyalist batılılar Filistin halkını yok sayarak İsrail’i Kudüs'ün kalbine bir hançer gibi sapladılar. 1948'den beri Aksa işgalcilerin kirli postalları ile çiğneniyor 365 kilometrekarelik Gazze bu küçücük alana çok acılar sığdırdı Kudüs 75 yıldır acının başkenti Gazze 16 yıldır açık hava hapishanesi ve abluka altında, onun için Gazze'ye sahip çıkmak insan onuruna sahip çıkmaktır, Gazze’nin yanında durmak insanlığın yanında durmaktır. İzmir'den Gazze'ye direnişe bin selam diyerek sizleri İzmir'in hassasiyetini göstermeye davet ediyorum. Yüreği Kudüs atan, Filistin atan, Gazze atan tüm insanımızı sesinin son damlasını kullanarak bu soykırıma hayır demeye davet ediyorum. “dedi

Filistin topraklarının tarih boyunca acının ve gözyaşının toprakları olduğunu vurgulayan Ali Yalçın sözlerine şöyle devam etti. Her metrekaresinde Müslüman ahı, Müslümanların kanı olan Gazze yine ateş altında, günlerdir canlı yayınlardan korkunç vahşeti izliyoruz, parçalanmış cesetler, bebekler, çocuklar, âdeta bir can pazarı içinde yok ediliyor. Siyonistler yıllarca çocuklarına yakmayı yıkmayı öldürmeyi Öğrettiler yıllarca Filistinlilerin insan olmadığını en iyi Filistinlinin ölü Filistinli olduğunu öğrettiler Aksa'nın yerine Süleyman mabedini inşa edeceklerini gerekirse bunun için bütün Filistinlileri öldüreceklerini öğrettiler, kinle hınçla çocukların beynine savaş tohumlarını ektiler yıllarca. Bugün katliam yapanlar Bu korkunç eğitimi almış olan dünkü çocuklar bu siyonist caniler dinlerine de ihanet ediyorlar çünkü 10 Emir öldürmeyeceksin diyor Bunlar bebekleri de öldürüyor çalmayacaksın diyor, bunlar yerleşimci adı altında hırsızları getirip Filistinliyi evinden çıkarıp Yahudileri yerleştiriyorlar Filistinlilerinin evlerini, mallarını çalıyorlar, yalan söylemeyeceksin diyor, Bunlar hem öldürüyor hem de masum gibi davranarak insanlığa yalan söylüyorlar. Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar. İsrail dünya barışı için en büyük tehdittir insan haklarının bittiği yerdeyiz, diyen Ali Yalçın: Düşünsenize ülkeniz Paramparça Toprak toprağınızın %85'i işgal edilmiş şehirleriniz köye çevrilmiş etrafınız utanç duvarlarıyla örülmüş verimli toprağınıza temiz suyunuza kaynağınıza el konulmuş ülkemizde serbest dolaşma hakkı yok aşın yok işin yok ilacın yok ekmeğin yok yani siyonist olmayan hiç kimseye acınmıyor o topraklarda İsrailli yerleşimciler adı altında getirdikleri hırsızlar evine el koyuyorlar diyerek Filistinlileri anlamak için empati yapmaya mecbur olduğumuzu vurguladı.


Ali Yalçın: Onuru için mücadele edenleri terörist ilan eden İsrail ve batının bilmesi gerekir ki asıl terörist İsrail'in Siyonistlerin ta kendisidir. Hastane bombalayan tahliye için açılan güvenlik koridorunu bile vuran saldırılarına makul gerekçe arayan İsrail apaçık bir vahşet işliyor ve bunu da meşru müdafaa saymaya çalışıyor Oysa bu yaşananların tek nedeni İsrail'in kendisidir çözüm ise İsrail'in o topraklardan defolup gitmesidir batılı ülkeler ağız birliği etmişçesine Gazze’deki vahşeti destekliyor parasını ABD'nin verdiği fosfor bombaları atılıyor CNN BBC marifetiyle Gazze'ye yalan iftira dezenformasyon bombaları atılıyor 40 bebeğin kafası kesildi diyerek Filistinlileri katil gibi göstermeye çalışarak dünya kamuoyu önünde hokus pokus yapılıyor ve illüzyon insanlar yönlendirilmeye çalışılıyor Onun için herkes olup biteni doğru yerden görmek zorunda. Öldürülen çocukların kimliklerinin tespit edilebilmesi için hayattayken kollarına çocukların isimleri yazıldığı, Filistinlilerin insan olarak bile görülmediği bir vahşetin yaşandığı zeminde insan hakları askıya alınmıştır Uluslararası kuruluşların tamamı devre dışı kalmıştır. İşte esas katillik, esas canilik, esas terörizm budur. Bu yaşananlar en ağır insanlık suçu en şiddetli savaş suçudur.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.