İzmir 1 Şubesi

EKİM AYI GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Ekim ayı İl Divan Toplantımızı Şube Yönetim Kurulumuzun, İlçe Temsilcilerimizin ve Şube Kadınlar Komisyonu Başkanımızın katılımlarıyla Balçova Termal Otel’de gerçekleştirdik.

İsrail’in Filistin’e yaşattığı zulme, Toplu Sözleşme Sürecine, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda konuşmasına Gazze’nin uğradığı zulmün son bulması adına mazlum insanların sesi olmak için verilmesi gereken mücadeleyi, birlik olmamız ve sesimizi daha fazla yükseltmemiz gerektiğini belirterek başlayan Şube Başkanımız Ali Kaya, 7. Dönem Toplu Sözleşme Sürecini de değerlendirdi. Kaya, İl müdür yardımcısı, İlçe Müdürü, Şube müdürü, mimar, mühendis, sayman, genel sekreter yardımcısı, fakülte-enstitü-yüksekokul sekreteri kadrolarında bulunanların özel hizmet tazminatı oranının 20 puan arttırılmasını sağladıklarını belirtti.

Öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin ilave 10 puan daha arttırılması, şeflerin özel hizmet tazminatı oranındaki artışın 22 puana çıkarılması, öğretim elemanlarına ödenmekte olan eğitim-öğretim ödeneğinin bir kat arttırımlı ödenmesi gibi birçok konuda kazanımlar elde ettiklerini belirten Kaya, sabit olan ödemeleri göstergeye bağladıklarını ve toplu sözleşme ikramiyesinin aylık ödenecek şekilde miktarının arttırıldığını belirtti. Anayasa Mahkemesinin 4688 sayılı Kanun’un 15. maddesindeki daire başkanları ile dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ve yardımcılarının sendika kurucusu ve üyesi olamayacaklarına ilişkin hükmü iptal etmesine de değinen Kaya, örgütlenme özgürlüğü ve sendikal haklar alanında gerekçesi itibarıyla da çığır açan bu kararın tüm sendikalarca örnek alınması gerektiğini belirterek Eğitim-Bir-Sen olarak hak, emek ve özgürlük mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Ekim ayı üye sayısına da değinen Kaya İzmir’de üye sayılarını arttırdıklarını belirtti. “Birlik olmanın heybetine talip olan yeni üyelerimize aramıza hoş geldiniz diyorum.“ sözleriyle konuşmasını sürdürdü.
Bu ay içinde kutlayacağımız öğretmenler gününe de değinen Kaya, öğretmenlerimizin toplumumuzdaki değerinin önemini vurgulayarak sözlerine devam etti.
Toplantı karşılıklı müzakere ve değerlendirmelerle son buldu.