İzmir 1 Şubesi

Eğitim Bir-Sen Konak Temsilciliğimizin düzenlediği iftar programında üyelerimizle bir araya geldik.

Programımıza Şube Başkanımız Ali Kaya, Başkan Yardımcılarımız Fatih Geyik ve Güldeste Dertli, Eğitim Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Sevgi Kocaoğlu, Konak Belediye Başkan Adayı Sn. Ceyda Bölünmez Çankırı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör V. Sn. Prof. Dr. Mahmut Ak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Dr. Ömer Yahşi, Ak Parti Konak İlçe Başkanı Sn. Sait Başdaş, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sn. İbrahim Kiraz ve Sn. İlker Eraslan, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Serdar Şimşek katıldılar.
Konak İlçe Başkanımız Ali Han'ın selamlama konuşmasıyla başlayan program Şube Başkanımız Ali Kaya'nın “Ruhların sükûnete, kalplerin muhabbete, vicdanların merhamete, zihinlerin ferasete muhtaç olduğu bir dönemde Müslümanların gönlünde on bir ayın sultanı olarak yer edinen Ramazan’ı bir kez daha idrak etmenin heyecan ve sevinci içindeyiz” şeklindeki konuşmasıyla devam etti.
Eğitim gündemine, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne ve sendikal çalışmalara dair değerlendirmelerin de yapıldığı İftar programında konuşan Şube Başkanımız Ali Kaya, “Biz bir eğitim sendikası, eğitim çalışanlarının sendikasıyız. Hizmetlisiyle, şefiyle, öğretmeniyle bütün eğitim çalışanlarıyla bir aileyiz. Mücadelemiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin çağın değerleri ile dünya arenasında etkili birer insan olarak yetiştirilerek kendisine, ailesine, inancına ve ülkesine yararlı katma değer sağlayabilecek niteliklere sahip nesiller içindir.” dedi.
“Biz enerjimizi, gücümüzü, zamanımızı, mekânlarımızı eğitim çalışanlarının hakkını ve hukukunu korumak, sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, çalışma şartlarını iyileştirmek için kullanıyor; milletimize, memleketimize, medeniyetimize hizmet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Dr. Ömer Yahşi programda yaptığı konuşmasında eğitim planlarından bahsederek tüm ilçelerimizde eğitimin geleceği için omuz omuza verecek eğitim sevdalılarına ihtiyaç olduğunu, okulların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Belediyelerin desteğinin ve arsa tahsisinin okul yapımındaki önemini de vurgulayan Sn. Yahşi eğitime gönül vermiş, bedel ödemekten korkmayacak eğitim miğferlerine ihtiyaç olduğunu belirterek Konak Belediye Başkan Adayı Sn. Ceyda Bölünmez Çankırı’nın eğitime verdiği önemi bildiklerini ve eğitime desteğini esirgemeyeceğini belirtti. Sn. Yahşi, Ramazan ayının herkese mübarek olmasını diledikten sonra konuşmasını sonlandırdı.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör V. Sn. Prof. Dr. Mahmut Ak, Birlikte yürüyen eğitimcilerin çok güzel hizmetler yapacağını vurgulayarak başladığı konuşmasında birlik ve beraberliğin öneminden bahsederek Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bütün imkanları kamu hizmetinde kullanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
Konak Belediye Başkan Adayı Sn. Ceyda Bölünmez Çankırı programdaki konuşmasında kalkınmanın yerelde başladığının altını çizerek yerel yönetimler olarak her zaman sahada olacaklarını, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması ve temizlik hizmetlerinin sağlanması noktasında çalışmalar yapacaklarını belirtti. Konak’ta yaşam için uygun yapı stoğu olmadığını vurgulayarak yapı stoklarını sadece okullarda değil insanların barınma ihtiyaçlarını karşılamak adına da dönüşüm yaparak hayata geçireceklerini belirtti.