İzmir 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube 7. Dönem 1.Teşkilat Eğitimi Programımızı Tamamladık

İzmir 1 Nolu Şube Teşkilat Buluşması ve Eğitim Programı,Şube Sekreterimiz Sn Ali Bilgiç 'in  kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sn Mesut Öner'in açılış konuşması ile devam etti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sn Mesut Öner;
İçimize, işimize, dışımıza yolculuk’ diyerek çıktıkları yolda birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek, “İçimize yolculuk’ta, çekirdeği çelikleştirmek için şimdiye kadar pek çok eğitim programı düzenledik. Yol haritamızın, yolculuk hedefimizin gereği olarak teşkilat eğitimine önem veriyoruz. Bu programlarımız da içimize yolculuğumuzun önemli bir parçasıdır. Sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmiyoruz. Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz."dedi.

Teşkilat Eğitimi Programımız Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Sn Talat Yavuz'un konuşması ile devam etti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, nöbet görevine ücretten sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesinden jüri üyelerine ücret verilmesine, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasından 3600 ek göstergeye kadar çözülemez denilen birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını ifade ederek, “Dün olduğu gibi, bundan sonra da hak, emek ve özgürlük mücadelemiz tüm hızıyla devam edecektir” dedi.
Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ücret sendikacılığının yanı sıra mesuliyet duygusu yüksek hizmet sendikacılığı ve erdemli sendikal tarzı ortaya koymak idealiyle çıkılan yolda otuz bir yılı geride bıraktık, yarım asra yürüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana hep milletin ve millî iradenin yanında olduk. Medeniyet köklerimizden ve değerlerimizden beslendik. Kuruluş ilkelerimize, geçmişimize sadık, geleceğe ve yeniliğe açık olarak sendikal gücümüzü büyütmekle kalmadık, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin sesi, kazanımların adresi olduk.” diyerek konuşmalarını tamamladı.


Dört ayrı başlıkta devam eden teşkilat eğitimi programlarımızı;
• Sendikal Tarih ve Egitim-Bir-Sen Tarihi
• Sendikacılığın Temel Kavramları ve Toplu Sözleşme 
• Kamu Görevlileri Sendikacılığı ve Sendikacılık Kazanımları
• İtibar Yönetimi ve Sendikacılık tamamladık.Eğitim programlarımız alanında uzman birbirinden kıymetli hocalarımız Mustafa Bostancı, Hıdır Yıldırım, Mustafa Canıtez ve Raşit Eğin'in sunumuyla gerçekleşti.
İzmir 1 Nolu Şube Teşkilat Buluşması ve Eğitim Programını programa katılan şube yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcilikleri yönetimleri, kadın komisyonu üyelerimizin sertifika töreni ile teşkilat eğitimlerini tamamladık.

Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube 7. Dönem 1.Teşkilat Eğitimi Programımızın kapanış ve genel değerlendirme kısmını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Sn Ali Yalçın’ın Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreterimiz Sn Talat Yavuz’un ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ‘nin katılımıyla tamamladık.

    Şube Başkanımız  Ali Kaya ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Ömer Yahşi'nin selamlama konuşmalarıyla başlayan programız Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Sn Ali Yalçın’ın teşkilatımıza hitabıyla devam etti. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İzmir'in eğitimine katkıda bulunmak için çıtayı bulunduğumuz yerden daha yükseğe çekmek için geçmişte nasıl gayret gösterdiysek, bugün de aynı azim, kararlılık ve gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Programa davet edilmekten ve Genel Başkanımızı İzmir'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmeliyim. Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

     Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışmaları için gereken enerjiyi bulmak, sinerji üretmek, bereketi artırmak ve paylaşmak hedefiyle gerçekleştirdikleri eğitim toplantılarıyla yeni döneme hazır hâle geldiklerini söyledi. Yalçın, “Bu toplantılarda yeni stratejilerin üretilmesini ve paylaşılmasını, teşkilatımızın tecrübelerini birbirlerine aktarmalarını hedefledik ve hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

Toplantıda toplu sözleşme süreci, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemi ve sendikal çalışmalar konuşuldu. Genel Başkan Ali Yalçın, gönülleri imar etmek hedefiyle rahata değil, meşakkate talip olarak sendikal düzlemde yol açan öncülerin manen ve maddeten oluşturulmuş her türlü engeli aşan cesur ve kararlı adımlarının, öncülerin bıraktığı izden ilerleyip hedefe giden yolu hep genişleterek ve stabilize ederek koşan ardılların azim ve gayretlerinin otuz bir yılda yüz binlerce hikayeden oluşan upuzun bir Eğitim-Bir-Sen destanını meydana getirdiğini ifade etti. Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu destanda emek vardır, fedakârlık vardır, gözyaşı vardır, sevinç vardır, endişe vardır. Bu destanda, duygu yelpazesinin her bir aralığından örnekler vardır ama yılmak, korkmak, kaytarmak, caymak, geri dönmek yoktur. Eğitim-Bir-Sen’in zeminini teşkil eden gelenek ve bu geleneğin oluşturduğu medeniyet değerleri, karşılaşılan her yol ayrımında gidilecek yolu imleyen bir yeşil ışık olmuştur. Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan bu yana hiç yolunu şaşırmadan, çizgisinden sapmadan, duraksamadan hep ilerlemiştir. Bugün gelinen nokta son derece önemlidir, önemi nispetinde de tarihîdir.”

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda evrensel normları içerecek şekilde değişiklik yapılması ve toplu sözleşmede alınan kararın uygulanması başta olmak üzere birçok sorunu çözmek için ter akıtıyor, çalışıp çabalıyoruz.”
İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma da değinen Yalçın, “Bugünlerde Gazze’deki insani krizin çözülmesi, soykırımın bitmesi mücadelemiz daha fazla yoğunluk kazanmıştır. Bu, insan olmanın, İslam olmanın gereğidir. ‘Gazze’de yaşanan siyonist zulüm ve soykırımdan size ne’ diyen aymazlar çıkıyor. Kimse ‘bana ne’ diyemez. Ne insan olan ne İslam olan buna göz yumamaz. İnancımız, ‘bir kötülük gördüğünde ya elinle düzelt ya dilinle müdahale et ya da kalbinle buğzet’ der. Kayıtsız kalmayı değil, tavır sahibi olmayı öğütler. Kalbiyle buğzedenler, örgütlü olmayan, tepkisi dışarı taşmayanlardır. Örgütlenmek ise kayıtsız kalmamanın ön şartıdır” şeklinde konuştu.
   Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.
  4688 sayılı Kanun ile ilgili birikmiş sorunlar bulunduğunu vurgulayan Yalçın, “Toplu sözleşmede de hüküm altında aldığımız üzere, 6 milyonu aşkın kitlenin yükünü taşıyamayan 4688 sayılı Kanun’u değiştirme zamanı gelmiştir. Toplu sözleşmenin kapsamı, süresi, süreci, tarafları, işleyişi, adil ve eşit şartlarda bir pazarlığı mümkün kılacak şekilde değiştirilmelidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bağımsız karar verecek niteliğe kavuşturulmalı, örgütlenme özgürlüğünün kapsamı genişletilmeli, emeklilerin örgütlenme hakkı teslim edilmelidir. Dayanışma aidatı olan, uluslararası normlara ve evrensel ilkelere uygun bir toplu sözleşme düzeni kurulmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sendika olarak üzerimize düşeni yapacak, elimizden gelen katkıyı vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Ali Yalçın, sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmediklerini dile getirerek, sözlerini, “Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.
7.Dönem 1.Teşkilat Eğitimi Programımız toplu hatıra fotoğrafının alınmasıyla sona ermiştir.