İzmir 1 Şubesi

Eylül Ayı İl Divan Toplantımızı Balçova Termal Otel’de gerçekleştirdik.

Eylül Ayı İl Divan Toplantımızı Yaptık
Şube Yönetim Kurulumuzun, İlçe Temsilcilerimizin ve Şube Kadınlar Komisyonu Başkanımızın katılımlarıyla eylül ayı il divan toplantımızı Balçova Termal Otel’de gerçekleṣtirdik. Toplantımızda eğitim gündemi ve sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin sonuç ve ayrıntılarının değerlendirildiği, yeni eğitim-öğretim yılında yapılması tasarlanan çalışmalara ilişkin istişarelerin gerçekleştiĝi toplantıda konuşan Ṣube Başkanımız Ali Kaya "Eylül ayı il divan toplantımızın teṣkilatımıza , 2023-2024 eğitim-öğretim yılının bütün eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
2023-2024 Eğitim-öğretim yılının eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulduğu, gelecek yıllara güven ve refah içinde erişmemizi sağlayacak eğitim sistemindeki dönüşümün temellerinin atıldığı bir yıl olmasını temenni ediyorum."dedi.
 
Ali Kaya,müreffeh bir toplumun yolunun gelir dağılımında adaletin sağlanmasından geçtiğini ifade ederek, “Gelirde adaletin, toplumsal barışın, müreffeh toplumun yolu, çalışanların hakkının eksiksiz verilmesinden, her kesimin refahtan hak ettiği payı almasından, sosyal adaleti sağlayacak ekonomi politikalarından geçmektedir. Bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımların tümünde de bu gerçeklik üzerinden hareket ettik. Çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözülmesinde, kazanım hanesine yazılmasında yerimiz, terimiz ve imzamız var.7.Dönem Toplu Sözleşme sürecinin Kamu İşveren Heyeti ile Yetkili Konfederasyon olan Memur-Sen arasında genel maaṣ artıṣ oranları gibi konularda Genele İlişkin Toplu Sözleşme sağlanamamıṣ olmakla beraber,Egitim ve Bilim Hizmet Kolu’nda 40 kazanımla eğitim çalışanlarının hayat ve çalışma standartlarının daha da yükselmesine bir kez daha katkıda bulunduk. 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin sonunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun hakemlik değil yine noterlik yaptığına tüm kamu çalışanları olarak ṣahitlik ettik.
Bu sebepten ötürü 4688 Sayılı Yasa mutlaka yeniden ele alınmak zorundadır. Daha öncesinde de işaret ettiğimiz ve altını çizdiğimiz gibi yasanın içeriğinden, toplu sözleşme düzenine, örgütlenme özgürlüğünden hakemin yapısına varana kadar tüm boyutlarıyla yeni bir tartışma sürecini başlatıyoruz."dedi.

Toplantı Ṣube Yönetim Kurulunun, İlçe Temsilcilerimizin tüm eğitim çalışanlarının(Hizmetli,Memur,Ṣef,Ögretmen,Okul Müdürü,Ṣube Müdürü......)gündemlerine ilişkin karşılıklı müzareke ve değerlendirmeleriyle sona erdi.