İzmir 1 Şubesi

Her Attığımız Adım Çalışanların Lehine

Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdurrahim ŞENOCAK, Çeşme İlçe yönetim kurulu ve iş yeri temsilcileri toplantısına katıldı.

Şenocak: Her Attığımız Adım Çalışanların Lehine

Çeşme Yusuf Usta Restoran’da yapılan toplantıda İzmir’de yürüttükleri sendikal çalışmalarla ilgili bilgi veren ŞENOCAK, “Bugüne kadar sendika olarak alnımızın akıyla çalışanlar lehine birçok kazanıp elde ettik. Örgütlü gücümüzle daima çalışanların taleplerini kazanıma dönüştürdük. Dolayısıyla sürekli yapıcı üslup kullanarak çalışanlara daha yaşanabilir, ekonomik yönlerini güçlendirecek, onları mağdur etmeyecek sendikal çalışma yürüttüklerini belirtti. Öteden beri sendikacılığa pozitif bir yaklaşım kattıklarını ifade eden ŞENOCAK, bu olumlu tavrımızla çalışan memurların haklarını 12 Eylül referandumuyla birlikte toplu görüşmeden toplu sözleşmeye dönüştürdüklerini kaydetti. Sadece bunun bile Sendikacılık tarihinde bir devrim olduğunu anlatan ŞENOCAK, Darbeci zihniyetin bir ürünü olan kesintisiz eğitim dayatmasını kaldırılmasına destek olduk, disiplin affının çıkarılması da dâhil onlarca kazanım gerçekleştirdik diye belirtti. Şuan ki hedeflerinden bahseden ŞENOCAK, “4/C statüsünde istihdam edilen personelin kadroya geçişini sağlayarak, onlar için kazanım elde etmek bizim en temel görevlerimizdendir”. dedi.

Çalışanların Kıyafet Tercihlerine Saygı Duyulmalıdır

Kamu görevlileri kılık-kıyafet genelgesine kaşı eleştirisini bir kez daha ortaya koyan ŞENOCAK, 82 model kamu görevlileri kılık-kıyafet genelgesinin değişmesini istiyoruz. Sorun oluşturan genelge darbe döneminde hazırlanmıştır. Bu genelgeyle kamu çalışanlarına formel bir kıyafet dayatılmış, nasıl giyinmesi gerektiği belirtilmiştir. İnancı gereği başını örtmek isteyen kadına örtemezsin denmiştir. Ayrıca kadınların etek ve topuk boyları belirlenmesi de demokrasi adına ayrı bir utanç kaynağıdır. Kamuda ve çeşitli iş yerlerinde bilhassa bu ülkenin kadınlarına uygulanan kılık kıyafet yasağı biran evvel kaldırılmalıdır. Demokratik bir hukuk devletinde çalışanların verimliliği esas alınmalı çalışma ortamlarında esnek kıyafet tercihlerine saygı duyulmalıdır” şeklinde konuştu. Darbe kalıntısı genelgeyi değiştirmek adına imza kampanyası düzenlediklerine değinen ŞENOCAK, “Talebimizi, daha önce gerçekleştirdiğimiz imza kampanyası ile somutlaştırdık ve 12 milyon 300 bin imzayı topladık. Toplanan imzalar aynı zamanda birer dilekçedir. Bu duruma dikkat çekmek için 18 Mart itibariyle sivil itaatsizlik eylemi başlatarak iş yerlerine sivil kıyafetle gidiyoruz” dedi.

Sendikacılıkta İş Yeri Temsilciliği Önemlidir

Sendikacılıkta iş yeri temsilciliğinin önemli bir işlevi olduğunu belirten ŞENOCAK, “WEB sitelerimiz, bülten ve broşürlerimiz aracılığıyla yayımladığımız sendikal kazanımlarımızın iş yerlerinde çalışanlara anlatılması, doğru bilgilendirme yapılması iş yeri temsilcilerimizin görevleri arasındadır. Bizim anlatacak yüzlerce somut kazanımımız var. Çalışanlara bu somut kazanımları anlattığımız da ikna olmaları kolaylaşacaktır” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Çeşme İlçe Başkanı Yakup AKTAN ise, “Sendikanın çalışmaları ve faaliyetleri doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden AKTAN, Yönetim kurulu olarak bu hedefleri gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Çeşme’de olumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını; takım ruhuyla çalıştıklarını belirtti. Ayrıca AKTAN kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

Çeşme İlçe temsilciliğinin düzenlediği yemekli toplantıya Çeşme Kaymakamı İnci Sezer BECEL, AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma ÖZEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi KOÇ, ilçe yönetimi üyeleri ve iş yeri temsilcileriyle aileleri katıldı.