İzmir 1 Şubesi

Biz yönetmeliklerin değil,çalışanların temsilcisiyiz

 Şenocak:” Sivil itaatsizlik eylemlerinin hafta sonu, hafta içi kesintisiz devam ettiğini; sorun özgürlüklerden yana çözülünceye kadar da devem edecek” dedi. Konak-Hasan Sağlam Öğretmenevinde düzenlenen Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısında konuşan Eğiti-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir Başkanı Abdurrahim Şenocak, “Bazı kurumlarda işgüzar yöneticiler, tutanakla arkadaşlarımıza baskı yapmak istedikleri yönünde duyumlar alıyoruz. Şunu bilsinler ki, tutanak’ın özgürlükler karşısında tutunacak yeri kalmamıştır. Türkiye hızla değişiyor. Bunu göremeyenler, varsın tutanaklarla avunsunlar. Biz sorun yaşayacak arkadaşımıza her türlü hukuki desteği vermeye hazırız. Sendika olarak biz, anti –demokratik, insan hakkını sınırlayan genelgelerin, yönetmeliklerin değil, kamu çalışanlarının, özgürlüklerin yanındayız” dedi.

 

Denetimlerde matbuata son!

Şenocak: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşme ve yazışmalar sonucu, artık dijital ortamda hazırlanan resmi evrak ve belgeler geçerli olacak. Denetmenler bundan sonra çalışanlardan, öğretmenlerden, yöneticilerden PC, Tablet, Flash Bellek, CD vb. dijital ortamda hazırlanmış oldukları resmi evrak ve belgeler için ayrıca basılı, matbu evrak, dosya istemeyecekler” dedi.

 

30 ilçe başkanının katıldığı olağan il divan toplantısında, 15 Mayıs hedefleri konuşuldu. Eğitim-Bir-Sen’in artık İzmir’de de en büyük sendika olması için herkesin çok çalışması gerektiği vurgulandı.

 

Memura İş Sağlığı Güvencesi

Divan toplantısının bu ay ki konuğu Çalışma ve İŞKUR  İzmir İl Müdürü Kadri KABAK oldu ve İŞKUR’un yeni yapılanması ile ilgili bilgi verdi.

 

Kabak: “Artık her işsizin ve her iş yerinin işkur’da meslek danışmanı var”dedi. Yeni iş sağlığı güvenliği yasası ile ilgili getirilen yeniliklere de değinen Kabak: “İş sağlığı daha önce kısmi iken, belli oranda işçi çalıştıranları kapsıyorken, şimdi bu ayırım da kalktı ve ‘çalışanlar’ olarak değişti;  işçi ve memur herkesi kapsıyor. İş başı eğitim programlarında ise, her iki çalışanı olan iş yerine ilave 3. kişinin altı ay süreyle masrafları ve sosyal güvencesi İŞKUR’dan dedi. Ayrıca, STK’ların taleplerine göre, belli oranda istihdam şartına bağlı olarak, birlikte meslek edindirme kursları açtıklarını sözlerine ekledi.