İzmir 1 Şubesi

Kemalpaşa'da Bahar Buluşması

İzmir Kemalpaşa Temsilciliğimiz hafta sonu Kadırga Restaurant’ta kahvaltılı bahar buluşması  gerçekleştirdi. Programda selamlama konuşması yapan İlçe Başkanı Yüksel KURT; ilçede sürdürdükleri sendikal faaliyetler ve üye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışanlarla geliştirdikleri diyalog sonucunda, Kemalpaşa’da yetkili sendika olduklarına değinen Kurt, “güven odaklı, sorun çözücü tutumumuz bizim sendika olarak daha da büyümemizi sağlayacaktır” dedi. 

Kahvaltıda konuşan Memur-Sen ve Eğitim –Bir-Sen İzmir Başkanı Abdurrahim ŞENOCAK: “Emek ve özgürlük, bizim sendikacılığı üzerine inşa ettiğimiz en önemli değerlerdir. Özgürlüklerin olmadığı iklimlerde, haktan adaletten ve adil paylaşımdan söz edilemez. Özgürlüğün olmadığı yerde aslında ekmeğin de fazla bir önemi yoktur. Biz, özgürlüklerin genişletilmesi ve kamu çalışanlarının ekmeğinin büyütülmesi için mücadele ediyoruz. Fırsat oluşturmaya, oluşan fırsatları çalışanlar adına değerlendirmeye gayret ediyoruz. Toplu sözleşme masası işte bu anlayışla kuruldu. Memur-Sen sayesinde kuruldu, çalışanların yüzü güldü, gülecek de” ifadelerini kullandı. Kamuda kılık kıyafet özgürlüğü eylemine değinen Şenocak, bazı yöneticilerin hala vesayetçi bir zihin yapısıyla hareket ettiğini, ama üyelerimizin kararlı tutumu karşısında pek de yapılacak bir şeyin olmadığını belirtti. Sürecin olumlu sonuçlanacağına olan inancım tamdır diyen Şenocak, sendikayı İzmir’de de yetkili yapmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Programa  Başkan ŞENOCAK’ın yanı sıra,  İl Milli Eğitim Müdürü Vefa BARDAKÇI, İlçe Kaymakamı Yüksel TOPAL, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar KIRKPINAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis MURAT, Şube Müdürleri ve çok sayıda üyemiz katıldı.