İzmir 1 Şubesi

Genişletilmiş Memur-Sen İl Divan Toplantımızı Yaptık

Memur-Sen İzmir İl Temsilciliğimizce organize edilen Genişletilmiş İl Divan Toplantımıza Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Sayın Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Temsilcisi Sayın Ali Kaya, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili adayı Sayın Eyyüp Kadir İnan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sayın Mucip Uludağ, Ak Parti Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Sayın Recep Tayyip Taslak, Ak Parti Narlıdere İlçe Başkanı Sayın Metin Yıldırım, Memur-Sen İzmir Şube Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen İlçe Yönetim Kurullarımız, Kadınlar Komisyonu Temsilcilerimiz, Genç Memur-Sen Temsilcilerimiz, Engelli Memur-Sen ve Emekli Memur-Sen Temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve il genelinde yapılan sendikal faaliyetlere ilişkin bilgiler sunan Memur-Sen İl Temsilcimiz Ali Kaya, Memur-Sen`in dünya tarihine sendikacılık açısından örnek olacak çalışmalara imza attığını kaydetti. Bu çalışmaları 81 ilde gerçekleştirdiklerini belirten Kaya “Ana çizgimiz bu ülke için sevdamız, bu millet için derdimiz, bütün çalışanlar için sorumluluğumuz vardır” dedi.
“İnsanı söyleten, koşturan derdidir. Derdimiz bu ülke, bu millet… Her zaman çocuklarımızın bizde emaneti olan ülkemizi onlara gönül rahatlığıyla teslim edebilmenin kaygısıyla mücadele ediyoruz. Şimdi omuz omuza verdiğimiz haklı mücadelenin sonucunda ulaştığımız bu yerin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olarak Türkiye’nin birliği ve dirliği için mücadele ettiklerini ifade ederek “Bütün kesimlerin temsilini sağlayacak Millet egemenliği siyasetini savunduk. Emperyalizmin taşeronu terör örgütlerine karşı dimdik durduk. 1 dolara vatanını pazara çıkaranlara asla pirim vermedik. Türkiye’miz ve milletimiz lehine yapılanları desteklemekten geri durmadık. Bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, Güçlü ve Büyük Türkiye için atılan adımları görüyor; Memur-Sen ailesi olarak desteklerimizi buradan bir kere daha deklare ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sonrasında söz alan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hacı Bayram Tonbul:
“Varsın kimileri, inkâr politikalarına sarılsın. Biz gerçeği görüyoruz. Biz, Savunma sanayiinden enerji politikalarına, Karadeniz gazından Nükleer enerjiye, Yerli sanayiden ihracata ilişkin atılan adımları görüyor ve var gücümüzle destekliyoruz. Bu hizmet ve başarıların ancak güçlü bir liderde tecessüm eden milletin güçlü iradesiyle mümkün olabildiğini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bazı ekonomik dalgalanmaların olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız, kamu görevlilerinin beklentilerine değinerek “Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemiz de bazı sorunlarla karşı karşıya… Fiyatlar yükseldi, Kiralar, insafın dışına çıktı. Fiyat istikrarsızlığı var olan sorunu daha da derinleştiriyor. Sabit ve dar gelirlilerin alım gücü azaldı. Biz ilk günden itibaren diyoruz ki; bizim için en büyük zam düşük enflasyon ve fiyat istikrarıdır. Biz emek kesimi olarak; atılan atılımları kıymetli buluyor, sürdürülebilir olmasını istiyoruz. Bu çerçevede, Güçlü Türkiye ancak güçlü Memurla mümkün olacaktır diyor; ‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na “Emeğin gücü Türkiye’nin gücü” anlayışıyla katkıda bulunacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Bunun da ancak kamu görevlisinin ekonomik ve sosyal haklarının gelişmesiyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Memur-Sen Bugüne kadar olduğu gibi milli iradenin tecelli etmesi için ülkesinin ve milletinin yanında durmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.