İzmir 1 Şubesi

Mart ayı İl Divan Toplantımızı Balçova’da yaptık

Kontrollü Normalleşme sürecine geçiş ile birlikte yüz yüze gerçekleştirdiğimiz toplantımıza Şube Yönetim Kurulumuz, İlçe Temsilcilerimiz, Genç Memur-Sen İl Temsilcimiz ve Şube Kadınlar Komisyonu Başkanımız katıldı. Toplantıda 2021 Yılı Mutabakatları, İLKSAN Seçimleri, eğitim gündemi ve sendikal faaliyetler ele alındı.
 

Şube Başkanımız Ali Kaya İzmir’de yıllardır yetkili sendika sıfatını taşıdığımıza dikkat çekerek, “Hak, emek ve özgürlük mücadelemiz ile sendikacılıkta yeni bir çığır açtık, sendikacılığa yeni bir soluk getirdik. Her zaman çözümün bir parçası olma tutumumuz, söylemlerimiz, eylemlerimiz, duyarlılığımız ve araştırmalarımızla eğitim çalışanlarının alandaki sözcüsü, güçlü sesi ve masadaki temsilcisi haline geldik. Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu 2021 Mutabakatlarına yıllardır olduğu gibi güçlü giriyoruz. Kuruluşumuzdan günümüze kadar sendikamıza gönül veren ve yetkili olmamızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
 

 
İlksan ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkanımız, “Sandığın şu an amacının ne olduğu, hangi hedefe doğru yol aldığı belirsizdir. Zayıf ve güçsüz mali varlığı, yanlış varsayımlarla yanlış işler yapmaktaki ısrarı yüzünden İlksan, en başta öğretmenlik mesleğinin imajına zarar vermektedir. Geçmişten ders çıkarmayan, üretime dönük yatırım yapmaktan ürken, süregelen girdaptan kurtulmak için yenilikçi ve kreatif hiçbir hamlede bulunmayan bir kurum kültürü bulunmaktadır. Bu gerçekleri bilmeli, sorunu görmeli ve seçimle çözmeliyiz” ifadelerini kullandı.